Support groepen

Support groepen worden georganiseerd voor en door mensen die in de buitenwereld te maken hebben met stigma, oordelen, taboes en discriminatie. De algemene deler bij deze groepen is dat de mensen die bij elkaar komen iets gemeen hebben wat in de buitenwereld een taboe is en daarom vaak veroordeeld wordt en geen bestaansruimte krijgt. Tijdens een support groep wordt er gezorgd voor een veilige ruimte waardoor deelnemers zich gesteund, gezien en gesterkt voelen.

 

Non host op dit moment drie support groepen in Rotterdam: Beyond the Binary (voor non-binaire transmensen), Dikke Vinger (voor dikke mensen) en een support groep voor neurodiverse mensen. Wil je naar een support groep komen? Mail gerust voor meer info!

 

In 2019 kreeg Genderclowns van Mama Cash een Spark-subsidie om de skills van het organiseren en leiden van een support groep over te dragen aan anderen, en een netwerk van supportgroep-leiders te starten.

 

Wil je graag je eigen support groep beginnen? Dan is het volgen van de workshops een goed begin! Tijdens twee middagen bespreek en oefen je in een groep van maximaal 15 mensen verschillende gesprekstechnieken en strategie├źn die nodig zijn als je een support groep wilt leiden. Zo weet je wat je te wachten staat en leer je de eerste vaardigheden. Voor meer info, mail gerust.