Workshops / trainingen

De workshops van de genderclowns zijn vooral gericht op inclusiviteit door middel van het hosten van een veilige ruimte . (link naar pagina met uitleg)

De eigenheid van onze workshops en gespreksgroepen zit in de combinatie van ervaringsleren (1) , practice what you preach (2) en holding space(3) : deelnemers worden uitgedaagd te reflecteren op hun eigen geleefde ervaringen (1) en terwijl we theorie bespreken, proberen we die as we speak toe te passen (2). Vanuit de overtuiging dat kwetsbaarheid noodzakelijk is om te kunnen leren, stellen wij ons kwetsbaar op en zorgen tegelijkertijd voor een veilige ruimte waarin de deelnemers dat ook durven te doen (3).

 

Voorbeelden uit het aanbod:

 1. Workshop Safer spaces is the new black – in deze workshop wordt dmv gesprek en reflectie dieper ingegaan op het concept van safer spaces. Terwijl we hierover praten, reflecteren we op ‘veiligheid’, in het bijzonder gelinkt aan LHBTQ-settings. De genderclowns hebben veel ervaring in het hosten van safer spaces, en hebben hierdoor een rijk aanbod aan voorbeelden en kennis te delen. Desalniettemin gaan we ervan uit dat ook de deelnemers concrete voorbeelden kunnen inbrengen en casussen kunnen besproken worden indien van toepassing. Duur : 2 a 2,5 uur.
  Aantal deelnemers: 5-25
 2.  Workshops ‘How to organise a supportgroup – Join the activism of care movement!’ – leer meer bij support groepen .
 3. Gespreksgroepen – gespreksgroepen met de nadruk op een veilige ruimte om alles rondom gender en seksualiteit te kunnen bespreken. Duur: 1-1,5 uur. Aantal deelnemers 3-15
 4. Moreel beraad – voor professionals. Een training waarin wordt stilgestaan bij ethische vraagstukken, voortkomend uit casussen die door de deelnemers worden ingebracht. Duur: 2 uur.
  Aantal deelnemers: 3-12.
 5. Gespreksgroepen en workshops op maat – u vraagt, wij draaien! We kunnen een nieuwe workshop samenstellen, rekening houdend met de doelgroep, tijd, kosten en andere wensen. Ook wat betreft thematiek is er veel mogelijk, vraag het ons vooral!
  Alle workshops en gesprekken kunnen zowel in het Nederlands als in het Engels worden gegeven.
  Voor tarieven en verzoeken: non@genderclowns.org